Sekretessstängsel tillverkat av WPC: detta är materialets fem viktigaste fördelar

Även om det ofta förbises, är staketet ett av de viktigaste elementen i trädgårdsdesign. Om trädgårdsstaketet inte bara ska fungera som en avgränsning av fastigheten, utan också som en sekretessskärm, är WPC ett utmärkt alternativ till det klassiska trästaketet. I den här artikeln sammanfattar vi vad som gör en sekretessskärm gjord av WPC och vilka fördelar materialet har att erbjuda.

Vad är WPC?

Sekretessstängsel för trädgården vilket material

WPC (Wood-Plastic-Composite) är ett kompositmaterial som vanligtvis består av 40 procent plast och 60 procent träfibrer. Detta material kombinerar plastens bästa egenskaper med träets mycket speciella utseende. Av denna anledning används WPC i stor utsträckning utomhus, t.ex. B. för tillverkning av däck, staketpaneler och till och med möbler.

Sekretessstängsel tillverkat av WPC och aluminiumkombinationstaket Boston

WPC -staket ser väldigt moderna ut i sig, men kan också kombineras med andra material som aluminium, glas och HPL. Detta gör staketet ännu mer motståndskraftigt och erbjuder många alternativ för individuell design. Ett exempel på detta är Boston WPC -sekretessskärmssystemet från Fiberdeck, som kombinerar WPC -profiler med väderbeständiga aluminiumprofiler. Aluminiumstängselelementen angrips inte frätande och ökar därmed styvheten hos integritetsstaketet. Resultatet är ett lättskött och hållbart staketsystem utan att kompromissa med designen.

Fördelarna med en sekretessskärm gjord av WPC

Fördelar med WPC för trädgårdsstaket väderbeständiga

På grund av sina övertygande egenskaper är WPC ett av de bästa materialen för utomhusbruk. Vi har listat de viktigaste fördelarna med träplastkompositen nedan.

Hållbar och väderbeständig

Högkvalitativa WPC -brädor kan hålla upp till 30 år. Kompositmaterialet är vattenavvisande så att du inte behöver oroa dig för att staketet ska ruttna eller skeva. Tack vare den stora andelen plast är WPC -staket fortfarande resistenta mot röta och skadedjur. Dessutom är staketet av detta material mycket stabilt och har bra väder- och vindbeständighet.

Till skillnad från trä har WPC en hög grad av färgfasthet – plankornas yta missfärgas inte med tiden. För att skydda materialet från missfärgning på grund av väderpåverkan, till exempel UV-strålar, är det ofta belagt med ett extra skyddande skikt (co-extrudering).

Naturligt utseende

Sekretessstängsel gjord av WPC Advantages Planks med ett naturligt utseende

Sekretessstaket av WPC har det populära utseendet på trä utan dess nackdelar. WPC -staket erbjuds i olika färger – från grått till kaffe och mer. Men du kan också välja en mer naturlig färg som efterliknar träets utseende, som teak eller ipé. Fördelen med detta är en naturligt utseende som smälter in harmoniskt med omgivningen.

Splinterfritt

WPC -staketpaneler har också fördelen att de inte splittras. Detta innebär att staketet kommer att behålla samma utseende i många år utan problem med splitter som naturligt uppstår med traditionella trästaket.

Individuell design

Kombination av vägg och integritetsstaket ogenomskinligt

Ett integritetsstaket av WPC erbjuder många designalternativ. Du kan välja mellan olika former och färger eller välja ett kombinationsstaket med element av aluminium eller glas. Med laserskurna designgaller eller frostat glas kan du till exempel designa ditt eget staket individuellt.

Lite eller inget underhåll

Alla som väljer en sekretessskärm gjord av WPC kommer att ha lite arbete att göra med det i framtiden. Materialet är särskilt lättskött och speciell vård som oljning eller målning krävs inte. Om nödvändigt kan stängselelementen lätt sköljas av med vatten och en svamp.

Slutsats

WPC -staket med designgallerelement

För att skydda integriteten i trädgården och på terrassen behöver du en lämplig sekretessskärm. Med ett integritetsstaket av WPC kan du dra nytta av plastens lättskötta egenskaper utan att behöva avstå från träets naturliga utseende. Möjligheterna för personlig anpassning och livslängden gör materialet till ett populärt val för trädgårdsdesign.