6 helppoa vinkkiä Kitchen Gardenin aloittamiseen aloittelijoille

Ei ole parempaa tyydyttävää tunnetta kuin oman ruoan kasvattaminen! Samaa mieltä vai ei? On hieno kokemus valita tuoreita vihanneksia, yrttejä, lehtivihanneksia ja jopa hedelmiä puutarhastamme ja nauttia ateria pöydästä. Jotkut ihmiset kuitenkin pitävät tätä ajatusta ylivoimaisena ja luovuttavat jo ennen kuin he aloittavat! Totuus on, että keittiöpuutarhat on erittäin helppo aloittaa eikä vaadi aiempaa kokemusta.

Tässä artikkelissa annamme sinulle hyödyllisiä oivalluksia keittiöpuutarhan perustamisesta kotona minimaalisilla ponnistuksilla ja kustannuksilla.

Mikä on keittiön puutarhanhoito ?:

Perinteinen keittiöpuutarha on ainutlaatuinen tila, tyypillisesti takapihalla tai keittiön vieressä, ja nauttia tasaisesta vihannesten, hedelmien ja yrttien tarjonnasta. Kaupunkialueilla, joissa jokainen sentti tilaa on arvokasta, keittiöpuutarhat on rakennettu terassille, katolle ja parvekkeille ruukkujen ja kasvatuspussien avulla. Useimmat viljelylajikkeet voivat menestyä näissä puutarhoissa sopivalla ruukkuseoksella, maaperällä ja sääolosuhteilla.

Ideoita keittiöpuutarhaan aloittelijoille

6 hämmästyttävää vinkkiä Kitchen Gardenin aloittamiseen aloittelijoille:

Ajatus pienestä siemenestä, joka kasvaa kasveksi ja antaa sinulle maukkaita tuotteita, voi jännittää. Koko prosessi vaatii kuitenkin sinulta paljon huolenpitoa ja huomiota. On olemassa perusnäkökohtia, joihin sinun on puututtava, ennen kuin odotat puskurin satoa keittiön puutarhasta:

1. Oikea auringonvalo:

Tunnista talosi oikea paikka aloittaaksesi puutarhan. Paikan on saatava riittävästi auringonvaloa vähintään 4-5 tuntia. Osittainen varjo voi toimia joillekin kasveille, mutta ei kaikille! Voit käyttää kattoja, parveketilaa tai hyvin valaistuja ikkunoita kattiloiden sijoittamiseen. Jos sinulla on tilaa rajoitetusti, kokeile pystysuoraa puutarhanhoitoa kasvaaksesi vähemmän tilaa.

2. Ruukut ja astiat:

Erilaiset vihanneskasvit tarvitsevat erilaisia ​​astioita kasvaakseen hyvin. Esimerkiksi juurikasvit, kuten porkkanat, vaativat syviä ruukkuja, kun taas yrtit voivat kasvaa jopa matalissa altaissa. On aina hyvä idea hankkia hieman isompia ruukkuja, jotta vältetään juurien juuttuminen. Voit harkita muovisia ruukkuja tai kasvattaa pusseja, koska ne pitävät kosteuden hyvin. Varmista, että kattilan pohjassa on tarpeeksi tyhjennyskanavia.

3. Maaperä ja komposti:

Maaperän laatu on avainasemassa tuotteidesi laadun määrittämisessä. Säännöllinen puutarhamaa täyttää vihanneskasvien ravitsemukselliset vaatimukset, ja se on yhdistettävä runsaaseen orgaaniseen aineeseen, kuten kompostiin. Lisäksi lisäämällä maaperään hiukkaskourua, jokihiekkaa tai soraa mahdollistaa paremman ilmanvaihdon juurille. Maaperän prosenttiosuus muihin elementteihin riippuu kasvin tyypistä.

4. Siemenet:

Monet keittiöpuutarhurit valittavat, että vihannesten siemenet eivät itä tai kasva odotetulla nopeudella. Tämä johtuu käytettyjen siementen huonosta laadusta! Sinun on aina ostettava sertifioituja, puhtaita erilaisia ​​siemeniä saadaksesi paremman itämisnopeuden ja korkeamman tuotoksen. Myös avopölytetyt perinnölliset siemenet ovat ihanteellisia paikallisille viljelykasveille ja tuotteet maistuvat paremmilta kuin hybridit. Jos et halua käyttää ylimääräistä rahaa siementen ostamiseen, säästä niitä kaupasta ostetuista vihanneksista. Voit kuivata ne muutama päivä ennen kylvämistä.

5. kastelu:

Useimmat vihanneskasvit kasvavat hidastuneena liiallisen tai alikastelun vuoksi. Niillä on matala juuristo ja ne tarvitsevat säännöllistä kastelua, mutta eivät kestä tulvia. Paras aika kastella niitä on aamuisin ja iltaisin. Voit antaa näille kasveille ylimääräisen vesiroiskeen kuuman kesän kastelujakson välillä.

6. Tuholaiset ja infektiot:

Keittiöpuutarhan suurin haaste on tuholaisten ja sienien käsittely! Hyönteiset, kuten etanat, toukat, kirvat ja koit, hyökkäävät kasvejasi vastaan ​​ja hidastavat niiden kasvua. Orgaaninen torjunta -aine, kuten neem -öljysuihke, on paras tapa päästä eroon niistä lisäämättä kemikaaleja maaperään tai kasveihin. Nipista myös tartunnan saaneet lehdet tai silmut pois, jotta ongelma ei leviäisi muihin kasveihin.

5 Helppo kasvattaa vihanneksia Kitchen Gardenissa:

Jos et ole ammattitaitoinen puutarhuri, on ihanteellista aloittaa vihanneksilla, jotka voivat helposti kasvaa useimmissa olosuhteissa. Nämä kasvit eivät vaadi erityistä hoitoa, koulutusta tai tekniikoita. Hyvää maaperän valmistelua ja altistumista auringonvalolle säännöllisellä kastelulla tarvitaan vain!

Tässä on luettelo 5 parhaasta kasviksesta aloittelijoille:

1. Tomaatit:

Ne kasvavat todella nopeasti ja tuottavat hyvän sadon vain 50-60 päivässä. Sinä vain kylvät siemenet johonkin maahan, kastat niitä ja katsot niiden kasvavan!

2. retiisit:

Retiisien kasvattaminen voi olla lapsille erittäin hauskoja projekteja. Niiden sadonkorjuuaika on 30–35 päivää, joten ne ovat ihanteellisia niille, jotka etsivät nopeita tuloksia. Taimet eivät vaadi elinsiirtoa ja kasvavat hyvin syvissä astioissa, joissa on löysä maaperä.

3. Pinaatti:

Pinaatti on nopeasti kasvava sato keittiötarhoihin. Se menestyy hyvin osittain ja osittain auringonvalossa. Voit käyttää leveitä astioita, joissa on matala pohja ja löysä tyhjennys. Sadonkorjuuaika on 35-40 päivää.

4. Vihreät herneet:

Hanki rajoittamaton määrä vihreitä herneitä kylvämällä nämä siemenet puutarhasi puutarhaan. Kasvilla on kiipeilyvarret, jotka tarvitsevat säleikön tukemaan niitä. Palot kehittyvät kukinnan jälkeen ja sadonkorjuuaika on 60-70 päivää.

5. Munakoiso:

Munakoiso tai brinjal kasvaa nopeasti lämpimässä ilmastossa ja on eri lajikkeita. Ne ovat ihanteellisia tavallisissa ruukuissa kasvattamiseen, ja sadonkorjuuaika on 65-80 päivää.

10 parasta yrttiä kasvaa puutarhasi puutarhassa:

Tuoreiden yrttien lisääminen voi nostaa lautasen maun aivan uudelle tasolle. Nämä pienet kasvit kasvavat pienissä astioissa osittain auringossa. Tässä on luettelo yrteistä, joita voit kasvattaa vaivattomasti puutarhasi puutarhassa:

  • Timjami
  • Basilika
  • Rosmariini
  • Korianteri
  • Oregano
  • Persilja
  • Ruohosipuli
  • Salvia
  • Minttu
  • Rakuuna

Etkö jo tunne askelta lähemmäksi puutarhasi? Ennen kuin ryhdyt ajatukseen, analysoi käytettävissä oleva tila, sääolosuhteet ja vesihuolto. Osta laadukkaita ruukkuja, ruukkuseosta ja sertifioituja siemeniä aloittaaksesi uuden kaupunkiviljelijän vaiheen!

Usein kysytyt kysymykset:

1. Kuinka paljon tilaa tarvitsen Kitchen Gardenin aloittamiseen?

V: Ihannetapauksessa et tarvitse paljon tilaa keittiöpuutarhan aloittamiseen. Kaupungistumisen myötä käsitys keittiöpuutarhasta on muuttunut paljon. Nykyään vihannespuutarhat voidaan perustaa myös pienille parvekkeille tai talon etukuistille. Tarvitset vain hyvin valaistun, ilmavan paikan 10-15 ruukulle kerrallaan (kasvien lukumäärästä riippuen).

2. Voinko kasvattaa tarpeeksi puutarhapuutarhaani perheen ruokkimiseksi?

V: Se riippuu siitä, kuinka suuri puutarha on. Jos voit säästää 100–150 neliöjalkaa tilaa monien kasvien säilyttämiseen, niin kyllä, sinulla on tarpeeksi tuotteita. Pienillä alueilla voit kasvattaa ehkä yhden tai kaksi lajiketta, kuten munakoisoa, tomaattia tai vihreää chiliä, jotka riittävät 1-2 hengelle.

3. Mitkä ovat parhaat lannoitteet keittiöpuutarhaan?

V: Lannoitteet korjaavat maaperän ravitsemukselliset puutteet auttaakseen sitä kasvamaan hyvin. Riippuen siitä, mitä maaperästä puuttuu, voit valita lannoitteiden eri typpi-, kalium- ja fosforisuhteet. Myös magnesiumin puutteet voidaan korjata Epsom -suolalla. Joten tee maaperätesti tai tarkista kasvisi oireet, jotta se saa oikean lannoitteen.