7 parasta parvekkeellista puutarhavinkkiä aloittelijoille!

Oli kyse sitten lukitusongelmien voittamisesta tai aidosta intohimosta kasveihin, puutarhanhoidosta on tullut yksi kaupunkilaisten suosituimmista harrastuksista. Suurin osa väestöstä asuu huoneistoissa, parveke on paras paikka aloittaa kaunis puutarha. On olemassa monia kasvilajeja, jotka voivat menestyä pienissä tiloissa muutaman tunnin auringonvalolla, säännöllisellä kastelulla ja tietysti rakkaudella!

Tässä artikkelissa olemme keränneet luettelon parvekkeen puutarhanhoitoideoista ja vinkkejä aloittelijoille, joilla pääset alkuun!

Vinkkejä parvekkeen puutarhanhoitoon

Top 7 Parvekepuutarhavinkkejä aloittelijoille:

Jos olet uusi puutarhanhoito ja et tiedä mistä aloittaa, seuraa näitä perusvinkkejä muuttaaksesi parvekkeesi kauniiksi viheralueeksi:

1. Tunnista parvekkeesi luonnolliset olosuhteet:

Parvekkeen puutarhan perustamisen tärkein näkökohta on tunnistaa tilan luonnollinen tila. Onko liian hämärää? Saako se tarpeeksi auringonvaloa? Kuinka monta kasveja mahtuu? Jne. Jos sanot, että parvekkeesi saa vain osittaista auringonvaloa, täydessä auringossa menestyvien kasvien hankkiminen on turhaa. Myös liikaa kasveja pienelle parvekkeelle voi johtaa tautien leviämiseen ja lopulta tappaa ne.

2. Siirry vähän huoltoa vaativaan puutarhaan:

On monia syitä, miksi asiantuntijat eivät suosittele aloittamaan suurta puutarhaprojektia ymmärtämättä sen vivahteita. Ensinnäkin asut asunnossa, jossa on rajallinen tila ja jossa vain muutamat kasvit voivat kasvaa hyvin käytettävissä olevissa olosuhteissa. Toiseksi, liikaa kasveja kerralla ja huoltohaasteiden kohtaaminen myöhemmin voi saada sinut menettämään kiinnostuksen puutarhanhoitoon. Aloita siis joistakin vedenkestävistä kasveista, kuten mehikasveista, käärmekasveista, jadeista jne., Jotka kasvavat hyvin ja kannustavat sinua lisäämään kokoelmaa.

3. Kokeile pystysuoraa puutarhanhoitoa:

Pystysuora parveke puutarhanhoito

Jos sinulla on pieni parveke, mutta suuria puutarhanhoitoideoita, kokeile pystysuoraa puutarhanhoitoa. Tämä on loistava tilaa säästävä idea, jonka avulla voit laajentaa parvekepuutarhaasi sotkematta sitä. Voit saada ripustettavia koreja, kiskoja, pystysuoria istutuslaitteita jne., Jotka voidaan kiinnittää seinään, ikkunaan tai kaiteeseen. Pienellä luovuudella voit muuntaa pienen tilan minipuutarhaksi, jossa jokainen kasvi voi nauttia tilastaan ​​ja kasvaa hyvin.

4. Käytä hyvin valutettuja ruukkuja:

Ennen kuin siirrät kasvin uuteen astiaan, varmista, että ruukun pohjassa on hyvä määrä tyhjennysreikiä. Oikeiden viemärikanavien puute voi aiheuttaa veden pysähtymisen ja lopulta juuren mätänemisen. Joskus lannoitteet ja suolat voivat myös kasaantua pinnalle ja vahingoittaa lehtiä ja varret. Muista, että maaperän on aina oltava kosteaa, mutta ei koskaan märkää ja märkää! Jos aiot käyttää vanhoja ämpäreitä tai ammeita uudelleen, tee reikiä pohjaan ja peitä ne löysästi soralla veden helpon poistamisen helpottamiseksi.

5. Lisää komposti:

Aivan kuten me, kasvit tarvitsevat myös riittävästi ravintoa kasvaakseen hyvin. Tavallinen puutarhamaa ei voi täyttää kasvien ravitsemuksellisia tarpeita ja voi hidastaa sen kasvua. Lisäämällä ravinteita sisältävää ainetta, kuten kompostia, voidaan lisätä mikro- ja makroravinteita sekä eläviä mikro-organismeja, kuten lieroja, jotka lisäävät kasvien terveellistä kasvua. Sekoita se vain maaperään kasvien istutuksen aikana tai raaputa pintamaata ja lisää se lähelle olemassa olevan juuria.

6. Valitse oikeat kasvit:

Jos asut kerrostalossa, jossa on tuulinen parveke, vältä kasveja, joiden varret ovat heikkoja, kuten yrttejä, köynnöskukkia jne., Jotka voivat rikkoutua helposti. Valitse kasveja, joissa on tukevat varret ja vahvempi juurijärjestelmä, jotka menestyvät näissä olosuhteissa. Parvekkeet, joissa on kirkas aamuaurinko tai osittain varjo iltapäivisin, ovat ihanteellisia kukkiville kasveille ja ne, joilla ei ole suoraa auringonvaloa, toimivat hyvin sisäkasveille, kuten rauha Lilly, kumikasvi jne..

7. Oikea kastelu:

Useimmat puutarhakasvit voivat selviytyä rajallisella, mutta vakaalla vedensaannilla. Maaperä on pidettävä kosteana koko ajan eikä saa kuivua tai halkeilla. Sinun on ripoteltava varovasti vettä juurien lähelle ja annettava nopea tilkka lehtiä uusimaan ne. Vältä kuitenkin liiallista kastelua tai painepumppujen käyttöä, koska se voi vahingoittaa kasvin juuria. Pidä tyhjennyslevyt kattiloiden alla keräämään ylimääräinen vesi, jotta se ei vahingoita lattiaa tai parvekkeen laattoja. Jos sinulla on kiireinen aikataulu tai matkustat usein, kokeile DIY -tippakastelujärjestelmiä käyttämällä käytettyjä pulloja tai letkuputkia.

Parhaat kasvit kasvaa parvekkeilla:

Tähän mennessä sinun on täytynyt ymmärtää, että kaikki kasvit eivät kuulu jokaiseen parvekepuutarhaan! Seuraavassa on muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla voit valita parvekkeellesi sopivat kasvit:

1. Parvekkeet, joissa on vähän auringonvaloa:

Jos parvekkeesi ei saa kunnollista auringonvaloa, sinun ei tarvitse luopua puutarhanhoitounelmista. On monia hämärässä kasveja, jotka eivät vaadi paljon auringonvaloa ja voivat menestyä varjoisissa paikoissa. Jotkut parhaista vaihtoehdoista ovat yrtit, kuten oregano, minttu, tilli, hämähäkkikasvit, Aloe Vera, atsalea, monstera, osterikasvi jne.

2 .. Tuuliset parvekkeet:

Parvekkeet, jotka sijaitsevat korkeammilla korkeuksilla, saavat tyypillisesti voimakasta tuulta. Joten sinun on valittava kasvit, joilla on laaja pohja ja pienemmät lehdet, jotka kestävät nämä olosuhteet. Jotkut parhaista tuulenkestävistä kasveista ovat havupuut, ficus, kehäkukat, rapu-omena, bambu, aamukirkko, koiranputkea jne..

3. Aurinkoiset parvekkeet:

Riippuen siitä, saako parvekkeesi enemmän auringonvaloa aamuisin tai iltapäivisin, voit valita puutarhaan sopivat kasvit. Kasveja, jotka rakastavat lempeää aamuauringonvaloa, ovat anthurium, begonia, hortensia, sinikellot jne. Jotkut lämmönkestävät kasvit pitävät lämpimästä lämpimään iltapäivän auringonvaloon, kuten purppura, passiokukka, kehäkukka, asteri, laventeli jne..

4. Suljetut parvekkeet:

Jos sinulla on suljettu parveke, jossa on lasiseinät tai ikkunat, siirry sisäkasveihin. Nämä kasvit eivät vaadi jatkuvaa raitista ilmaa tai suoraa auringonvaloa. Voit harkita lajikkeita, kuten ZZ -kasvi, Dracaena, Linnunpesä saniainen jne., Jotka lisäävät vihreyttä tilaasi ja myös puhdistavat ilmaa sisällä.

Etkö jo tunne unelmasi parvekkeen puutarhan toteutumisesta? Näiden perusvinkkien ja ideoiden noudattamisen lisäksi voit myös kuulla puutarhanhoitoalan asiantuntijaa tai paikallista lastentarha -kaveria, joka auttaa sinua löytämään oikeat kasvit parvekkeellesi. Lisää koristeellisia istutuskoneita, keijuvalaisimia ja jopa joitain puutarhatarvikkeita, jotta se olisi vieläkin kauniimpi!

Usein kysytyt kysymykset:

1. Voinko kasvattaa kasveja parvekepuutarhoissa?

V: Joo! Parvekepuutarhoihin on monia helposti kasvatettavia vihanneskasveja, jotka ovat myös aloittelijaystävällisiä. Kasvit, kuten tomaatit, chili, brinjals, paprika, pinaatti, yrtit ja mikrovihannekset vaativat rajoitetun auringonvalon ja veden saannin. Hanki vain oikea kattila ja hyvä ruukkuseos aloittaaksesi!

2. Kuinka suojaan parvekekasvit kuumalta kesäauringolta?

V: Keskikesän helleaalto voi uhata kasvien kasvua. Yritä peittää ne vihreällä sävyllä suoran auringonvalon estämiseksi. Lisää myös multaa juurialueelle kosteuden säilyttämiseksi pidempään. Suihkuta jatkuvasti lehtiä, mutta vältä liiallista kastelua. Älä yritä tuoda ulkokasveja talon sisälle, koska ne eivät kestä ympäristön muutosta.

3. Löydän uusia kasveja, jotka kasvavat vanhemmista. Voinko siirtää ne?

V: Jos huomaat pieniä kasveja kasvavan isommista tai jos juuret ovat näkyvissä, kasvit on siirrettävä uusiin ruukkuihin. Kaivaa varovasti maaperään ja vedä juuripallo pois häiritsemättä juuria. Siirrä se varovasti uuteen astiaan ja peitä riittävästi maaperää. Välttääksesi elinsiirron shokin, tee aina vaihtoprosessi varhain aamulla tai illalla.