15 kuuluisaa matkailukohdetta Kashmirissa

Kashmirin laakso on toisella puolella rikas historia, kulttuuri ja luonnonilmiöt, ja toisaalta se on poliittinen kiista. Kotimaisten ruokien mausteinen maku, erityyppiset teet, vaellus, asuntolaivoilla yöpyminen ja vierailu monissa pyhissä pyhäkköissä ovat suotuisia asioita, joita turistit haluaisivat tehdä. Alkuperäiset tekstiilit ja käsityö ovat varsin kuuluisia, joten ostokset täällä ovat hyviä.

Kauniita Kashmirin matkailukohteita:

Tämä artikkeli selittää Kashmirin vierailukohteiden luettelon kauneuden ja selittää myös näiden kohteiden kulttuurin ja historian sekä kuvia, jotka tekevät matkastasi onnellisen.

1. Jama Masjid:

jama-masjid_kashmir-turisti-paikkoja

Jhat Masjid sijaitsee Nowhatta on yksi suosituimmista moskeijoista Srinagar, pääkaupunki. Sulttaani Sikandar rakensi moskeijan vuonna 1400 jKr. Ja myöhemmin hänen poikansa Zain-ul-Abidin laajensi sen. Moskeijassa on 370 puupylvästä sekä indo-sarancenic-arkkitehtuuri, jotka vetävät ihmisiä tänne. Perjantaisin perjantaina on täynnä tuhansia muslimeja, koska sitä pidetään pyhimpänä palvontapäivänä.

2. Chashmashahi:

chashmashahi_kashmir-turisti-paikkoja

Chashmashahi on pienin kolmesta Kashmirin Mughal -puutarhasta. Puutarha sijaitsee Nehru Memorial Parkin yläpuolella ja nimi tarkoittaa kuninkaallista lähdettä. Puutarhasta näkyy kaunis Dal -järvi ja myös ympäröivät vuoret. Puutarhassa on myös monia terasseja ja suihkulähteitä, ja ne on rakennettu keskustan kautta.

3. Nagin -järvi:

nagin-lake_kashmir-turisti-paikkoja

Nagin -järvi sijaitsee Kashmirin laakson itäpuolella. Se sijaitsee Zabarwan -vuoren juurella ja järvi on pajun ja poppelin keskellä. Shankaracharya -kukkula sijaitsee järven eteläpuolella ja Hari Parbat lännessä. Se on kuuluisa vesihiihdosta, vesillelaskusta ja veneilystä. Naga -järvi on yksi Kashmirin upeimmista paikoista vierailla.

4. Dachigamin kansallispuisto:

dachigam-national-park_kashmir-tourist-places

Dachigamin kansallispuisto on noin 22 km: n päässä Srinagarista ja noin 141 neliökilometrin alueella. Puisto on kuuluisa uhanalaisista eläimistään, kuten punahirvistä. Puisto sijaitsee syvässä laaksossa, jossa on jyrkkiä rinteitä. Kansallispuisto vaihtelee 1600–4200 metrin korkeudessa vuoristoalueella. Tämä kansallispuisto on yksi kuuluisista Kashmirin paikoista seikkailumatkalle.

5.Drass:

drass_kashmir-turisti-paikkoja

Ruoho on toiseksi kylmin paikka maailmassa, jossa on asukkaita. Se sijaitsee 3 230 metrin korkeudessa ja on noin 60 km: n päässä Kargilista. Se on pieni kaupunki keskellä laaksoa ja polku Ladakhiin on helppo, koska Zojila Pass putoaa paikan läpi. Turistit nauttivat vaelluksesta ja Suru Valley on tunnetuin siitä.

6. Hazratbal:

hazratbal_kashmir-turisti-paikkoja

Hazratbal on kuuluisa muslimien pyhäkkö ja uskotaan, että pyhäkköön säilynyt hiuslanka kuului profeetta Muhammadille. Se sijaitsee Dal -järven vasemmalla puolella ja on yksi Kashmirin pyhimmistä paikoista. Paras aika vierailla tässä pyhäkkössä on maaliskuun ja lokakuun välillä suotuisan sään vuoksi. Hazratbal on yksi ihanteellisista ja historiallisista nähtävyyksistä Kashmirissa, joka antaa runsaasti rauhaa.

7. Sonamarg:

sonamarg_kashmir-turisti-paikat

Sonamargiin on päästävä Sindhin laakson kautta, ja se näyttää Kashmirin erilaisesta maaseutuilmapiiristä, joka ei ole kovin yleistä. Se sijaitsee 2730 metrin korkeudessa, ja sen nimi tarkoittaa kultaista niittyä, koska se on vuoristoinen ja puhdas taivas. Sindh -joki virtaa laakson läpi ja poneja palkataan usein kiertueelle. Sonamarg on yksi Kashmirin kauneimmista nähtävyyksistä.

8. Shiv Khori:

shiv-khori_kashmir-turisti-paikkoja

Shiv Kori on luola, joka sijaitsee kukkulalla ja ulottuu noin kilometrin. Luolassa tiedetään olevan luonnollinen Shiva Lingam ja se on yli 100 vuotta vanha. Turistit saavat vaikutuksen luolan Sheshnaag -veistetystä katosta.

9. Khanqah-e-Moula:

khanqah-e-moula_kashmir-turisti-paikkoja

Khana-e-Mola on yksi Kashmirin vanhimmista muslimipyhäkkeistä. Pyhäkkö oli rakennettu sulttaani Sikandarin toimesta ja se on kauniisti veistetty sisältä. Se tehtiin muslimisaarnaajan Mir Syed Ali Hamdanin kunniaksi.

10. Srinagar:

srinagar_kashmir-turisti-paikkoja

Srinagar on yksi Intian kauneimmista paikoista, puhumattakaan Kashmirista. Srinagarissa voit nauttia monista aktiviteeteista, jotka vaihtelevat vaelluksesta, lintujen tarkkailusta, veneilystä tai vesihiihdosta. Se on suosittu häämatkakohde Intiassa. Vaikka paikka voidaan vierailla ympäri vuoden, joulukuun ja tammikuun välillä esiintyvä lumisade antaa tälle upealle paikalle erityisen rauhaa ja kauneutta. Se on yksi luonnollisimmista ja kuuluisimmista turistikohteista Kashmirissa.

11. Leh:

leh_kashmir-turisti-paikkoja

Jos vierailet Kashmirissa kesäisin ja mietit vierailukohteita Kashmirissa, Leh on oikea paikka sinulle. Korkeat vuoret ja järvet tarjoavat henkeäsalpaavat näkymät viehättäviin maisemiin. Lehin kauneus lumoaa kaikki siellä vierailevat. Se on myös loistava paikka niille, jotka rakastavat maastopyöräilyä ja vaellusta. Näihin aktiviteetteihin osallistuminen antaa sinulle elinikäisiä muistoja ja paljon tarinoita kerrottaviksi lapsenlapsillesi. Jos kuitenkin haluat lähteä Lehiin maastopyöräilyyn, kesä on sinulle oikea aika, koska marraskuun jälkeen monet radat ovat suljettuina runsaan lumisateen vuoksi.

12. Kupwara:

kupwara_kashmir-turisti-paikkoja

Kupwara tunnetaan myös nimellä “Kashmirin kruunu”. Kauniit, vihreät niityt, vuoret ja kirkkaat purot tekevät Kupwarasta yhden parhaista vierailukohteista Kashmirissa. Viehättävän maisemansa vuoksi tämä paikka on pakko käydä, jos aiot matkustaa Kashmiriin. Kupwara on esimerkki Kashmirin kauneudesta useilla tavoilla. Sheikh Baba Behram, Lolabin laakso ja Qamar Reshi Sahibin pyhäkkö ovat harvoja pakollisia paikkoja.

13. Kathua:

kathua_kashmir-turisti-paikkoja

Jos sinua on koskaan houkuttanut sufismi ja sinulla on taipumus siihen, Kathua on oikea paikka sinulle. Kathua tunnetaan myös nimellä Sufien kaupunki. Se kuvaa kaunista tarinaa Kashmirin menneisyydestä ja on yksi Kashmirin kauneimmista paikoista. Se on pakollinen vierailu, jos satut olemaan historian ystävä ja älä missaa Jasrotan linnoitusta. Kathua tarjoaa rauhallisen ja rauhallisen ilmapiirin kaikille vierailijoille.

14. Kargil:

kargil_kashmir-turisti-paikat

Se on kaupunki, jota ei voi helposti unohtaa. Vielä tänäkin päivänä Kargilin mainitseminen saa värisemään jokaisen sodan aikana eläneen intialaisen selkärangan. Tämä kaupunki on pakko käydä, koska sillä on erityinen paikka jokaisen Intian kansalaisen tunteissa. Se on yksi Kashmirin matkailukohteista sen tarjoamien monien tunteiden vuoksi. Monille tämä kaupunki tuo eläviä muistoja kauan sitten ja tekee heistä ylpeitä intialaisesta kansalaisuudestaan. Kargilissa voi mennä vuorikiipeilyyn tai vaellukseen läheisessä Suru -laaksossa. Muita kiinnostavia kohteita ovat Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Pahalgam:

pahalgam_kashmir-turisti-paikkoja

Tuoreus on ylikuormitettu tässä pienessä kaupungissa, joka on siististi sijoitettu vuorille. Kaikille vierailijoille on paljon rauhaa ja tyyneyttä. Pahalgam on loistava paikka rentoutua, meditoida ja olla yhteydessä luontoon. Pahalgam sijaitsee kaukana kiireisen kaupunkielämän rotarotuista ja saa sinut unohtamaan kaikki huolesi ja stressisi oleskelusi aikana. Tämä pieni kaupunki on hyvin kuuluisa valtavasta havumetsästä. Lokakuun lopusta alkava talvikausi on ehkä paras aika vierailla tässä kaupungissa, koska lumi tuo paikalle lisää kauneutta. Pahalgamissa vieraillessasi voit nauttia monenlaisista harrastuksista, kuten melonnasta ja ratsastuksesta. Lähistöllä olevia kiinnostavia kohteita ovat Betab ja Aru Valley.

Tykkäsitkö lukea näistä paikoista? Lähde nyt pitkälle matkalle ja matkailukohteille Kashmirissa perheen ja ystävien kanssa! Rakastu kaikkien näiden paikkojen luonnonkauneuteen ja älä unohda ottaa paljon kuvia!