Tyypit maalaustyyleistä Intiassa- Katso joitain realistisia ja merkityksellisiä

Maalaus on luova tulkinta ajatuksista, ilmaisusta ja erilaisista ympäristössä esiintyvistä näkökohdista tai tilanteista. Se on sovellus erilaisille väreille ja maaleille tukevalle pohjalle. Maalaus voi olla symbolista tai naturalistista. Näissä kahdessa maalaustyypissä on eroja. Pohja sisältää erilaisia ​​materiaaleja, kuten puuta, lasia, kangasta, paperia, seiniä, savea, lehtiä ja muita. Maalaustyypit voivat olla riippuvaisia ​​väristä tai käytetystä maalista, mikä riippuu pääasiassa sekoittuvuudesta, kuivumisajasta ja tietyn materiaalin liukoisuudesta. Ennen kaikkea sillä on kulttuurinen merkitys, ja useimmat heijastavat ajatuksia yhteiskunnasta ja mielen ajatuksista.

Erilaisia ​​maalaustyylejä:

Intiassa maalauksia on useita. Tässä on joitain erityyppisiä maalauksia Intiassa.

1. vesiväri maalaus:

1. vesiväri maalaus

Tässä maalausmenetelmässä maalit levitetään pohjaan veden avulla. Maalien pigmentit ovat vesiliukoisia. Tämä maalataan yleensä paperille, mutta tälle materiaalille käytetään myös toista pohjaa, kuten puuta, kangasta, nahkaa jne. Värivälit levitetään eri kokoisilla siveltimillä. Akvarellimaalauksella on pitkät perinteet, jotka ovat olleet suosittuja kautta aikojen. Sitä kutsutaan myös sivellinmaalaukseksi.

2. Öljyvärimaalaus:

2. Öljymaalaus

Öljyvärimaalauksessa käytetyssä öljyvärissä on kuivausöljy, jota käytetään pigmentin sideaineena. Kuivausöljyinä käytetään pähkinäöljyä, unikonsiemenöljyä, pääasiassa pellavansiemenöljyä ja muita. Vaikka öljyisen osan vuoksi se näyttää melko monimutkaiselta ja sotkuiselta, mutta tällä maalauksella on kiiltävä vaikutus ja se on sileä. Tämä oli peräisin pääasiassa Intiasta ja Kiinasta, mutta sai tunnustusta monien vuosisatojen jälkeen. Nykyään tämä näyttää olevan erittäin suosittuja maalaustyyppejä ja taiteilija valitsee yleensä mieluummin tämän tyyppiset maalit.

3. Mustepesun maalaus:

3. Mustepesu Maalaus

Tämä on harjamaalaus, joka koostuu erilaisista mustetiheyksistä maalausten eri sävyjen aikaansaamiseksi. Maalaus on peräisin Kiinasta ja se on varsin suosittu Itä -Aasiassa. Tämän pesutyylin olennainen piirre on se, että siinä käytetään harjaa, jossa karvat ovat kaventuneet hienoon pisteeseen. Viivat maalataan huolellisesti, koska niitä ei voi muuttaa jälkikäteen. Se vie paljon vaivaa ja aikaa saada tämä oikea ja upea.

[Katso lisää: Kristoffer Nyropin suudelmatyypit]

4. akryylimaalaus:

4. Akryylimaalaus

Tämän tyyppisessä maalauksessa käytetyt maalit ovat varsin vaikuttavia. Akryylimaalit koostuvat pigmentteistä akryylipolymeeriemulsiossa. Maalien pigmentit ovat vesiliukoisia; siksi maalauksessa käytetään vettä. Mutta yllättävä tosiasia on, että kun maalaus on valmis, se osoittautuu vedenkestäväksi. Useimmat maalarit rakastavat tätä vedenkestävää taidetta ja kuivuvat nopeammin. Tämä kuivumisaikaominaisuus tekee tästä maalista erilaisen kuin akvarelli ja öljy. Tämäntyyppinen maalaus on värikkäin.

5. Pastelliväri maalaus:

5. Pastelliväri Maalaus

Pastellivärejä on yleensä saatavana tikuissa. Tämä on yksinkertainen tapa värjätä ja lapset alkavat yleensä värittää pastelliväreillä. Pastellitikkuja voidaan käyttää heti väritykseen ja piirtämiseen. Yksinkertaisesta väritystavastaan ​​huolimatta voi olla vaikeaa sävyttää ja sekoittaa eri väreihin. Pastellimaalauksen voi tehdä paperille ja myös kankaalle. Pastellimaalaus pysyy normaalina ilman muutoksia vuosien ajan.

6. Lasimaalaus:

6. Lasimaalaus

Lasimaalaukset tehdään lasipohjalla väripigmenteillä. Muut maalit eivät sido lasia. Joten lasimaalauksessa käytetyt maalit on tarkoitettu erityisesti lasille, jotta nämä väripigmentit voivat helposti sitoutua lasiin. Piirrettyjen kuvien reunoja hahmotellaan mustalla vuorauksella. Viskooseja värejä käytetään merkityn rajan sisällä. Lasimaalaus on taiteellinen ilmaisu ja käsityö. Tämäntyyppinen maalaus voidaan tehdä mihin tahansa seinään ripustettavaan tai mihin tahansa muuhun näyttelyesineeseen tai mihin tahansa lasiseen kukkamaljakkoon tai jopa lampunvarjostimeen. Ne näyttävät houkuttelevilta ja loistavat läpi.

7. Fresko:

7. Fresko

Tämä sana “fresko” tulee italialaisesta sanasta, joka saadaan latinalaisesta sanasta. Tämäntyyppinen maalaustyyli tehdään kattoon, seiniin. Freskotekniikka koostuu maalien sekoittamisesta veteen ja levitetään ohuelle märälle rappauskerrokselle. Maalaus vaatii sidosaineen kiinnittyäkseen seinään kunnolla. Tämä tehtiin erityisesti renessanssin aikana; siksi sitä on tehty kautta aikojen. Tämä on suosittu muinaisten monumenttien maalaustyyppi.

8. Encaustic Maalaus:

8. Encaustic Painting

Encaustic -maalaus tunnetaan hyvin kuumavahamaalauksesta, jossa yleensä mehiläisvahaa lämmitetään värillisillä pigmenteillä. Tämä nestemäinen seos levitetään sitten puun tai muiden materiaalien pinnalle. Tätä nykyaikaista maalaustapaa on melko vaikea maalata ja se vaatii suurinta vaivaa.

9. Guassi:

9. Guassi

Guassi on läpinäkymätön maalausmenetelmä. Käytetään vesipohjaisia ​​pigmenttejä, joissa hiukkaskoot ovat suurempia kuin vesiväriset. Värit on asetettu kauniisti toisiaan vasten, mikä lisää taiteen kauneutta. Tämäntyyppinen maalaus on harvinaista ja näyttää usein realistiselta.

10. Ruiskumaalaus:

10. Ruiskumaalaus

Ruiskumaalauksessa aerosolimaali tulee ulos paineastiasta ohjaamalla sitä venttiilillä. Pinnan osa, johon tarvitaan tietty väri, pidetään auki, kun taas muut osat peitetään. Tämä tehdään niin, että väri ei leviä maalauksen muihin osiin.

Katso lisää: Erilaisia ​​luovia käsityöideoita

11. Tempera Maalaus:

11. Tempera Maalaus

Munankeltuaista käytetään pohjimmiltaan vesipohjaisena sideaineena värillisten pigmenttien kanssa tämän tyyppisen maalauksen muodostamiseksi. Tempera oli kuuluisa kautta aikojen öljymaalauksen keksimiseen asti. Tämä on ainutlaatuinen maalaustapa ja sitä harvoin harjoitellaan.

12. Digitaalinen maalaus:

12. Digitaalinen maalaus

Tämä maalaus on digitaalisia luovia taideteoksia, jotka tehdään tietokoneilla antamaan saman vaikutuksen kuin öljymaalaus, akryyli tai akvarelli. Tämä digitaalinen maalaus voidaan tehdä helposti oikaisemalla täydellisen ilmeen saamiseksi. Tämän järjestelmäpohjaisen maalauksen ei tarvitse huolehtia kuivumisajasta. Digitaalinen maalaus on nykyaikainen maalaus, joka on hyvin yleistä ja herättää taiteen elämää. Taiteen käsitteet vaihtelevat pääasiassa ihmisten välillä heidän ajatustensa perusteella.

Katso lisää: Kaikki kitaratyypit

13. Hiekkamaalaus:

13. Hiekkamaalaus

Hiekkamaalauksessa tehdyt työt eivät ole pysyviä. Videot kaappaavat väliaikaiset työt, jotka on tehty erittäin nopeasti käsin vedettynä vain kiinteälle pinnalle. Maalauslaji on hyvin tuore muiden joukossa, joissa nopeuden hallitseminen on tärkeää. Hiekkamaalaus vaatii paljon kärsivällisyyttä ja voi olla rasittavaa.

14. Pienoismaalaus:

14. Pienoismaalaus

Minimaalimaalaus keskittyy pääasiassa maalaukseen, joka on kaiverrettu veistoksiin, jotka on tehty yksinkertaisesti pienemmissä kooissa. Se on yksi perinteisistä maalauksista, joita voidaan helposti pitää kädessä.

Katso lisää: Tanssityypit

15.Kollaasimaalaus:

Kollaasimaalaus

Tämä on koottu luova taideteos, jolla on visuaalinen vaikutus. Kollaasityötä voidaan tehdä värillisten tai käsintehtyjen papereiden, nauhojen, maalien, aikakauslehtien jne. Palasilla. Teemat ovat vaihtelevia ja useimmiten halpaa taidetta.

16. Kalamkarin maalaus:

Kalamkarin maalaus

Kalamkari tarkoittaa, Kalam – kynä &kari – työ, eli taideteos, joka on tehty yksinkertaisella kynällä. Niistä kasvisvärit uutetaan kankaalle asetettujen kuvien värittämiseksi. Tämäntyyppinen maalaustyyli käyttäen orgaanisia väriaineita kankaalle oli suosittu useissa Intian osissa, mutta tämä Kalamkarin tyyli kukoisti Kalahastissa, Intiassa. Koko suunnitteluprosessi sisältää 17 vaihetta.

17. Warli -maalaus:

Warlin maalaus

Warli -maalaus on eräänlainen maalaustyyli, joka on heimojen taidetta. Sen on luonut Adivasis Pohjois -Sahyadrin alueelta Intiassa. Tämä maalaus on tehty austre -muta -alustalle käyttämällä vain värejä, yleensä valkoisia ja satunnaisia ​​punaisia ​​ja keltaisia ​​pisteitä. Valkoinen väri saadaan jauhamalla riisi valkoiseksi jauheeksi.

18. Pahad Maalaus:

Pahad Maalaus

Pahad -maalaus tai tunnetaan myös nimellä Phad on eräänlainen maalaustyyli, joka on kansan innoittama ja jota harjoitetaan pääasiassa Rajasthanissa. Se tehdään pitkälle kankaalle tai kankaalle, joka tunnetaan nimellä phad. Rajasthanin kansanjumalat, kuten Pabuji ja Devnarayan, on kuvattu tällä kankaalla. Niitä käytetään myös kansanjumalien liikkuvina temppeleinä.

19. Madhubanin maalaus:

Madhubanin maalaus

Madhubani -taidetta tai tunnetaan myös nimellä Mithila -taide harjoitetaan Intian ja Nepalin Mithilan alueella. Tämäntyyppinen maalaus tehdään puiden sormilla, harjoilla tai jopa oksilla. He käyttävät väreihin luonnollisia väriaineita ja joskus jopa tulitikkuja käytetään piirtämiseen. Tarjolla on myös rituaalista sisältöä esimerkiksi avioliittoon, syntymään tai festivaaleihin. Madhubani -maalaus on alun perin naisten luoma.

20. Gond -maalaukset:

Gond -maalauksia

Gondin maalaus kuuluu Gondiin, Intian Madhya Pradeshin osavaltion alkuperäiskansoihin. Se on kansan- ja heimotaiteen muoto, jota harjoittaa tämä Intian suurin heimo. Heidän jokapäiväiset tehtävänsä on kuvattu loistavasti heidän taiteessaan, joka on tapahtunut 1400 vuotta. Pradhan Gondit ovat tunnettuja taiteellisista taidoistaan. He ovat käyttäneet maalausta välineenä historiansa tallentamiseen.

21. Patachitra -maalaukset:

Patachitra -maalauksia

Tällainen maalaustyyli on kangaspohjainen maalaustyyli, Intian itäosasta Odishan osavaltiosta. Heidän maalauksensa perustuvat mytologiaan ja innoittamana jumalien Jagannathin ja Vaishanavan lahkon. Käytetyt värit ovat luonnollisia. Nämä maalaukset kuvaavat hindulaisten jumalien tarinoita ja ovat suosittu maalaustyyppi.

22. Picchwain maalaus:

Picchwain maalaus

Nämä maalaukset ovat peräisin Deccanista, Intiasta, ja Aurangabadin ja Nathdwaran kylien kanssa Rajasthanin osavaltiossa. Ne ovat suurikokoisia maalauksia ja tehdään yleensä puuvillakankaalla luonnonvärien avulla. Heillä on suuri kysyntä, erityisesti ulkomaalaisilla. Tämän maalauksen maalarit ovat yleensä taitavia ja pyrkivät saamaan ne oikein. Nämä maalaukset ovat nyt Nathdwaran suurin vienti.

23. Mughal -maalauksia:

Mughal -maalauksia

Mogulilaiset maalaukset ovat hyvin erityinen Etelä -Aasian maalaustyyli, joka syntyi persialaisesta pienoiskoosta. Sillä on suuria annoksia vaikutteita hinduista, jaineista ja buddhalaisuudesta, ja se kehittyi pääasiassa Mogolien valtakunnan hovissa 1500- ja 1700 -luvuilla. Maalaus alkoi sekoitus persialaisia ​​ja intialaisia ​​ideoita. Maalaukset saivat nopeasti suosiota, ja niiden eläimet ja kasvit kuvattiin realistisesti.

24. Luolamaalaukset:

Luolamaalaukset

Luolamaalauksia kutsutaan myös “parietaaliseksi taiteeksi”. Ne voidaan yleensä nähdä luolan seinillä, esihistoriallisista katoista ja ne ovat peräisin 40000 vuotta sitten Euraasiassa. Luolamaalaukset eivät ole usein selkeitä, ja selkeältä näyttää se, että ne ovat yrittäneet välittää joitakin tietoja. Antiikin vuoksi suurta osaa heidän maalauksistaan ​​ei voida tulkita oikein.

Kalliita intialaisia ​​taiteilijoiden maalauksia:

Katso joitain kalleimpia intialaisia ​​taideteoksia, jotka on myyty.

1. Nimetön:

maalaus Nimiluettelo

Gaitonde maalasi nimettömän maalauksen vuonna 2015, ja kuka tahansa ostaja osti sen 4 415 008 dollarilla joulukuussa 2015. Tällainen maalaus oli öljykangas, joka oli yksi Intian parhaista abstrakteista maalareista ja se on kallein intialainen taideteos, joka on myyty vuodesta 1965. Artery India, taidemarkkinoiden tiedustelutoimisto.

2. syntymä: Francis Newton Souza:

Maalausnimiluettelo Syntynyt: Francis Newton Souza

Tämä aluksella oleva öljy, jonka Souza maalasi vuonna 1955, myytiin 4 miljoonalla dollarilla Christien, New Yorkin, huutokaupassa vuonna 2015. Syntymää pidetään yhtenä Goassa syntyneen taiteilijan uran tärkeimmistä maalauksista, ja se esiteltiin hänen ensimmäisessä yksityisnäyttely Lontoon Gallery One -tapahtumassa. Taide keskittyy syntymän käsitteeseen. Tämä maalaus myytiin Christien huutokaupassa vuonna 2008 2,5 miljoonalla dollarilla, mikä oli silloin ennätyshinta modernista intialaisesta taideteoksesta.

3. Saurashtra: Syed Haider Raza:

Maalausnimiluettelo Syed Haider Raza

Tämän akryylin huutokauppa Christie’sin Etelä-Kensingtonissa vuonna 2010 oli silloin ennätyksellinen. Se oli kallista, koska Raza itse piti tätä yhtenä elämänsä kymmenestä tärkeimmästä teoksesta. Saurashtra, taide maalattiin vuonna 1983 sen jälkeen, kun Raza oli jo tutustunut Ecole de Parisiin ja abstraktiin ekspressionismiin, ja oli alkanut sisällyttää osaansa intialaista perintöä taiteeseensa.

4. Radha kuunvalossa: Raja Ravi Varma:

Maalausnimiluettelo Radha kuunvalossa

Tämä oli jälleen yksi öljy kankaalle, joka oli alun perin Shungrasoobyer Avergalin, Travancoren dewanin, kokoelmassa. Tämä Radha on yksi kauneimmista Ravi Varman uttama nayikoista, joka on korkeamielinen nainen, jolla on monia hyveitä ja ominaisuuksia, jotka määrittelevät jumalattaria klassisessa intialaisessa kirjallisuudessa. Varma maalasi myöhemmin muita Radhan kankaita erilaisilla tunnelmilla ja tunteilla.

5. Nimetön: Tyeb Mehta:

Maalausnimiluettelo Tyeb Mehta

“Figura riksaa” on maalannut Mehta, joka sai inspiraationsa riksa -vetäjistä, jotka hän näki lapsena kesälomallaan Kolkatassa. Tämän öljyn kankaalle myi 3 240 077 dollaria Christie’s, South Kensington vuonna 2011.

Artikkeli on käsitys Intian monista ylpeyksistä, joista yksi on maalauksia. Maalaukset ovat aina olleet ajatusten, ideoiden ja käsitteiden ilmaisuväline. Ne ovat antaneet yhteiskunnan eri osille mahdollisuuden ilmaista tarkasti, mitä he tuntevat joko yhteiskunnasta tai maailmasta yleensä. Jotkut niistä näyttävät realistisilta ja ovat usein jättäneet yleisön hämmästymään omaperäisyydestä, kun taas toiset ovat abstrakteja ja tarvitsevat syvää tulkintaa, jotta he ymmärtäisivät merkityksensä.