Favoritglass och personlighet: det är vad dina preferenser säger!

Vilken är din favoritglass? Din preferens för choklad eller jordgubbsglass beror inte bara på din personliga smak, utan säger också mycket om din karaktär. För en studie på uppdrag av det amerikanska glassmärket "Bryggerier" Kört av OnePoll delades 2000 amerikaner upp beroende på om de föredrog choklad-, vanilj- eller jordgubbsglass. Studien avslöjade häpnadsväckande personlighetsskillnader beroende på typ av glass.

Favoritglass och karaktär

Jordgubbsglassälskare hittar stor kärlek tidigt

Studien visade att jordgubbskännare hittar kärlek i tidig ålder – i genomsnitt vid 24 års ålder. Detta följdes av vaniljglassälskare, som blir kär omkring 25 års ålder, och chokladfantaster, som i genomsnitt finner kärlek vid 26 års ålder.

Vaniljglassfläktar är nattugglor och älskar hundar

Studien fann också att jordgubbsglassälskare är mer benägna att lyssna på jazz och har en förkärlek för sci-fi-filmer. De gillar också att tvätta. När det gäller hushållsfrågor föredrar dock vaniljfans att diska. De är också nattugglor, introverta och älskar hundar. Chokladglassälskare är mer benägna att vara utåtriktade. De tycker också om att titta på romantiska komedier, och framför allt tycker de om att lyssna på pop- och rockmusik.

Och hur äter du din glass?

Vad din favoritglass säger om dig

Hur du äter glass kan också berätta mycket om din personlighet. Enligt en annan studie av Baskin Robbins och ätbeteendexperten Juliet A. Boghossian är det mer troligt att de som gillar glassar är optimister och storhjärtade idealister. De tycker om att hålla fester och är mer traditionella och omtänksamma värdar.

De som föredrar att äta sin glass ur en skål eller mugg är "analytiska typer som tänker rationellt". Du är ansvarsfull, pålitlig, familjorienterad och arbetar hårt. Din favoritglass är choklad.

Ät jordgubbsglass i en mugg

Konstnärligt, impulsivt och idealistiskt, människor som föredrar en smörgås med glass är en blandad väska med motsättningar. Du kan vara både introvert och extrovert.

Människor som föredrar sundae är öppna, passionerade, motiverade och lojala och tar medvetna risker. De föredrar klassiska glassmaker som vanilj och choklad.

Människor som föredrar sin glass framför en milkshake är unga i sinnet, orädda, atletiska och tenderar att ta impulsiva risker. Familj och musik inspirerar dessa människor mest.

Personlighetsskillnader beroende på glass typ