Designa terrassen och balkongen med växter och blommor – 53 idéer

Terrass-balkong-design-idéer-grönt-mysiga-växter

På sommaren gillar alla att vara utomhus – terrassen och balkongen blir en tillflyktsort där familjen kan koppla av och underhålla. Naturligtvis vill du göra utsidan så glad och inbjudande som möjligt. Med mysiga växter och magnifika blommor kommer drömmen om en liten grön oas att gå i uppfyllelse. Vi kommer att visa dig 53 moderna designidéer för din trädgård, balkong och takterrass – låt dig inspireras!

Terrass och balkong – en mysig grön oas mitt i storstaden

Terrass-balkong-växter-idéer om integritetsskydd

Vem kunde motstå de vintergröna växterna? De får terrassen och balkongen att se inbjudande och mysiga ut året om. Den vackra kombinationen av lövträd och dvärgcypresser / bilden på bilden ovan / fungerar förvånansvärt bra. Höga prydnadsgräs och fleråriga buskar bidrar till designkonceptet. Det är en drömlik takterrass som lovar avslappnade timmar utomhus!

Designa terrassen och balkongen – en touch av det exotiska med bambu och palmer

Terrass-balkong-exotisk-trädgård-palm-bambu-träd

Bambu och palmer får dig att drömma om exotiska öar. Men den här drömmen kan också gå i uppfyllelse i radhusträdgården – eftersom de två plantorna är extremt hållbara och lätt kan överleva vintern ute / ok behöver palmen naturligtvis ett särskilt frostskydd /. De attraktiva trädgårdsmöblerna i stark orange färg och den lilla dekorativa stenfontänen sätter pricken över i: et.

Formell terrass och balkong i engelsk stil

Terrass-balkong-design-krukväxter-små-inomhus-träd-citrusfrukter

Den traditionella engelska trädgården är formellt utformad. Häckplantorna och lövträden gränsar till gräsmattan och ger utsidan ett strukturerat utseende. Designen kan också förfalskas på en balkong – med symmetriskt arrangerade krukor och en konstgräsmatta. Tydlighet och tydlighet dominerar också på balkongen som visas ovan och nedan.

Design takterrass – krukväxter för medelhavs balkong design

Terrass-balkong-form-träd-krukväxter

Medelhavsdesign garanterar en bekymmersfri semesterkänsla på balkongen eller terrassen. Med olika medelhavsväxter kan du ta med dig populära semesterställen in i ditt hem. Olivträd, citronträd och doftande växter ska naturligtvis inte saknas i detta fall. Trädgårdsbordet med sin azurblå bordsskiva får dig att drömma om det varma havet. Rottingmöblerna i neutrala färger skapar intrycket av att du befinner dig i en grekisk trädgård.

Skapa en balkong i engelsk stil – formell koloniträdgård

Terrass-balkong-design-vintergröna-växter-rhododendron-konstgräs

Krukväxter i terrakottakrukor ger utan tvekan en medelhavskänsla med sig. Orleander och sydamerikanska agapanthus ger önskad stil. Förutom olivträden skapar fikon, granatäpplen och lagerblad en speciell atmosfär. Om du vill känna vackra, kryddiga dofter på balkongen eller terrassen kan du använda malva, jasmin, hibiskus, myrt eller bougainvillea. Du kan skapa en medelhavsplantering med olika citrusfrukter i rätt stil. Citroner, lime, mandariner eller apelsiner ger önskad känsla. Du kan också berika terrassplanteringen med olika aromatiska örter. Örter som lavendel, basilika, rosmarin, salvia, koriander eller citronmeliss ger en utsökt doft och vackert garnerade tallrikar. Örterna är lätta att ta hand om och finns alltid till hands vid matlagning. Vanligtvis gör medelhavsväxter bäst med mycket solljus. Sätt de nedre plantorna framför de högre så att du kan få tillräckligt med sol.

I fotogalleriet nedan hittar du många andra idéer och förslag – låt dig inspireras!

Takterrass med höga planteringar av återvunnet trä

Terrass-balkong-Medelhavet-stil-design-krukväxter

Designalternativen som förvandlar en takterrass eller balkong till en blomsteroas är mycket olika. Vilka växter du väljer till terrassen beror i första hand på balkongens läge. Naturligtvis är det viktigt hur mycket utrymme som är tillgängligt för balkongväxterna. De valda blommorna och växterna måste naturligtvis motsvara dina egna idéer och smak. De som vill satsa tid på att gröna sin egen balkong har råd med mer sofistikerade blommor. Hobby trädgårdsmästare, å andra sidan, som behöver lättskötta blommor, kommer inte att gå fel med rosor, lavendel, hortensior och middagsblommor.

Rymlig, solig takterrass med planteringar som rumsavdelare

Terrass-balkong-Medelhavet stil-krukväxter-takterrass

Som nämnts ovan är Medelhavsväxter som lavendel, salvia, timjan och rosmarin lämpliga för soliga platser. Den trevliga växtbaserade doften sprider sig på balkongen. Orleandern är också en populär växt för din balkong i söderläge. Den blommar från juni till september och förskönar din terrass eller balkong med sina nyanser mellan vitt, gult och rött. Okomplicerade växter för den soliga balkongen är dahlia och tvåtandade. Magiska klockor, pelargoner, petunier och purslanblommor älskar solen och är ett utmärkt val för din balkong i söderläge. Om du föredrar frodiga blommande blommor är de lättskötta bougainvilleasna och husarknapparna det rätta valet för dig.

Mitt i skogen – små barrträd ger avskildhet på balkongen

Terrass-balkong-dvärgträd-barrträd-gräs

Om din balkong är i skugga eller halvskugga kan fleråriga växter och små buskar få din terrass att se vacker ut. Balkongplantorna Laurentie eller Männertreu är mycket lämpliga för en delvis skuggad balkong. Klockblomman och det blödande hjärtat blommar även utan mycket sol och är glädjande för ögat. Den vackra fuchsian känner sig till exempel hemma där andra växter inte kan hålla länge, nämligen i skuggan. Knölbegonierna och snöflingblommorna känns också väldigt bekväma på en skuggig plats. Den hårt arbetande Lieschen trivs också ganska bra utan solen. Du är välkommen att testa olika kombinationer av balkongväxter med fleråriga växter. Kombinationer av blommande växter och bambu, buxbom eller ormbunke ser bedårande ut.

Japansk lönn och barrträd på balkongen

Terrass-balkong-barrträd-privatliv skärm-sittgrupp

Valet av plantering måste också anpassas till storleken på din balkong. Med linnebalkonger kan du hänga plantorna på väggen, i taket eller i hängande korgar. De olika säsongsväxterna finns också i växtlådor som du kan fästa på balkongräcket. Om du har en stor takterrass kan du placera ett olivträd i en stor behållare som en balkongväxt. Trädgårdshortensiorna kan också nå midjehöjd och är mycket lämpliga för stora balkonger.

Inomhus träd på takterrassen

Terrass-balkong-inomhus träd-pergola-solskydd

Under sommarmånaderna juli och augusti är de ett riktigt blickfång med de vita eller rosa blomkulorna. Från juni kommer din takterrass också att förskönas av Orleander, som kan bli upp till två meter hög. De stora anläggningarna fungerar också som sekretessskärmar på stora balkonger. Det indiska blomsterröret ger din takterrass en tropisk stil och gillar soliga platser så skyddade från vinden som möjligt. Andra fina blommor för din soliga terrass är ängelns trumpeter och konvertibla rosor. De sista blir över två meter höga med åren.

Palmer och perenner på den minimalistiskt designade balkongen

Terrass-balkong-växter-design-moderna-citrusträd

Skapa en vertikal örtträdgård på balkongen 

Terrass-balkong-vertikal-trädgård-spaljé-växt krukor-örter

Lövträd och höga prydnadsgräs på balkongen

Designterrass-balkong-krukväxter-prydnadsgräs-takterrass

Dvärgcypresser och prydnadsgräs bilda en attraktiv ensemble

Terrass-balkong-cypress-krukväxter-design-idéer

Balkong med minimalistisk design 

Terrass-balkong-dvärg cypress-design-idéer

Ordna inomhusväxterna på balkongen på sommaren

Terrass-balkong-krukväxter-dekoration-idéer-bambu

Terrass-balkong-vass-växt-kruka-idéer-visa skydd

Terrass-balkong-runda-krukor-idéer-metallmöbler

Terrass-balkong-design-moderna-minimalistiska-idéer

Terrass balkong ängelgräs krukväxter

Terrass-balkong-eldskål-glas-räcke-växter

Terrassdesign – exotisk trädgård med bambu som sekretessskärm

Terrass-balkong-bambu-sommar-blommor-perenner

Terrass-balkong-blommor-idéer-äkta trämöbler

Terrass-balkong-design-gräsmatta-succulenter-palmer

Terrass-balkong-sluttning trädgård-bambu-saftiga-årliga-blommor

Terrass-balkong-häckväxter-sekretessskärm

Terrass-balkonghöjda sängar-sekretessskärm

Terrass-balkong-höga-träd-solskydd

Terrass-balkong-idéer-citronträd-medelhavet

Terrass-balkong-kaktus-medelhavsväxter-olivträd

Terrass-balkong-tilldelning-trädgård-skapa-sommar blommor-idéer

Terrass-balkong-lanthus charm-succulenter-sommarblommor

Terrass-balkong-avskild-krukväxter-pergola idéer

Terrass-balkong-metall-växt-krukor-gräs

Terrass-balkong-modern-innergård-design-bambu

Terrass-balkong-olivträd-krukväxter-ram

Terrass-balkong-växter-höjda sängar

Terrass-balkong-rhododendron-växter-matplats-utomhus

Terrass-balkong-skugga-älskande-växter-idéer

Terrass-balkong-perenner-murgröna-trädgård-grusyta

Terrass-balkong-buskar-olivträd idéer

Terrass-balkong-saftiga växter-hängande korgar

Terrass-balkong-krukväxter-exotiska-växter

Terrass-balkong-krukväxt trädklätterväxter-vertikal-trädgård

Terrass-balkong-vattenväxter-bambuidéer

Terrass-balkong-öken trädgård-kaktus-succulenter-höjda sängar

terrass och balkong skåp träd rost optik trägolv succulenter

terrass och balkong graeser blomlåda rotting fåtölj grå

terrass och balkong färgglad blaetter stol korgdesign räcke metall

terrass och balkong trädträdare modern graeser sittgrupp lounge

terrass och balkong idé plantering frodig design lerkruka