Bostadslån för renovering – tips och jämförelse av möjligheterna

Bostadslån för renovering renovering-hus-villkor-jämför

Husägare betalar inte hyra, men de måste sköta underhållet och renoveringen av sin egendom. Det går in i pengarna. Faktum är att när det krävs stora reparationer blir det riktigt dyrt. Förbi energibesparingsförordningen ägarna är skyldiga att eftermontera sitt hus så att det överensstämmer med de nya bestämmelserna. Underlåtenhet att följa detta kan leda till böter. Eftermonteringsskyldigheten omfattar bland annat korrekt värmeisolering, energibesparande varmvattenberedning och renovering av värmen.

Samtidigt ska hemmet inte bara vara tekniskt toppmodern, utan också vara en plats för välbefinnande och avkoppling. Det fungerar när det är renovering. Så att pengarna inte tar slut under renoveringsarbetet bör husägare sätta den ekonomiska ramen i förväg och finansiera renoveringen med ett lån.

Bostadslån för finansiering?

Bostadslån för renovering renovering-lån-ränta-finansiella institutioner-återbetalning

Tyska finansinstitut gav förra året en biljon euro för bostadslån. Fler och fler banker erbjuder ett sådant lån för att hjälpa husägare att finansiera renoveringar. Lånen har en flexibel löptid och räntan är oberoende av ägarnas inkomst. Som regel kan belopp mellan 5 000 och 70 000 euro finansieras med ett bostadslån. Betalningsdatumet kan väljas fritt inom en tidsram på tre månader. Många banker tillåter tidig specialåterbetalning eller full återbetalning utan att det medför extra kostnader.

Husägare bör veta att bostadslånen är öronmärkta och endast kan användas för renovering, renovering och expansionsarbete samt för inredningsändamål. Bostadslånet är så att säga ett avbetalningslån med en ändamålsbegränsning.

För vem passar bostadslånet??

Bostadslån-jämförelse-finansiering-lägenhet-villkor-beräkna-pengar

Att modernisera kök, badrum och vardagsrum kostar pengar. Med ett bostadslån kan renoveringen lättare finansieras. Denna startfinansiering är billig. Räntorna är för närvarande låga. Den effektiva räntan för bostadslån är mindre än fyra procent.

Kreditvillkoren beror på respektive bank. Vissa banker ger bostadslån till frilansare och egenföretagare, andra kräver fast anställning som är garanterad under låneperioden. Vidare kräver alla banker bevis på bostadsägande med hjälp av ett utdrag ur matrikeln eller skattetaxering. Vissa finansinstitut kräver att nettoinkomsten överstiger ett visst belopp per månad.

Ägare som är intresserade av ett bostadslån bör få ett i förväg Jämförelse på Internet för att hitta det bästa erbjudandet. Jämförelsen kan spara mycket pengar. Eftersom vissa finansinstitut tar ut dubbel ränta, medan andra banker har billiga räntor. I enskilda fall kan husägare spara hundratals till tusentals euro i ränta.

Alternativt bolån

bostadslån jämförelse inteckning lån ränta renovering modernisering hus

Att äga ett hem är en form av säkerhet för banken. Med ett bolån betalar hon en gynnsam effektiv ränta, som vanligtvis är lägre än räntan på en avbetalnings- eller bostadslån. Ett inteckningslån kan vara lönsamt vid större renoveringar. Räntan är bara runt 2 procent. Förutom lånet med låg ränta måste husägare säkra denna typ av lån med en markavgift. Detta innebär merarbeten och kostnader för matrikel- och notariekostnader samt värderingskostnader. Därför är bolånet bara lämpligt för mer omfattande åtgärder på mer än 30 000 euro för modernisering.

Med en mindre summa är bostadslån mer meningsfulla. Du har rättvisa villkor, flexibla återbetalningsmetoder, inga handläggningsavgifter och husägare kan göra gratis specialåterbetalningar när som helst. Om fastigheten redan är behäftad med ett befintligt lån bör husägare också välja ett avbetalningslån.

Statliga medel för renoveringen

Bostadslån-jämförelse-finansieringsprogram-kfw-statsfinansiering

Så snart husägare måste genomföra renoveringar är det värt att ta en titt på KfW Banks finansieringsprogram. KfW -lån för att finansiera renoveringsarbete är tillgängliga från 0,75 procent. I bästa fall får kunderna en återbetalningssubvention som överstiger räntan, så att de får mer pengar från banken än de måste betala tillbaka.

KfW erbjuder program för energieffektiv renovering eller åldersanpassad renovering. Båda programmen kan också användas av hyresgäster. En expert krävs dock för KfW -subventioner för att bekräfta att byggnadsarbetet har utförts korrekt. Den tyska energimyndigheten har en Översikt över certifierade experter.

bostadslån-jämförelse-renovering-lägenhet-räntefinansiering