Design inre trappor på ett modernt sätt – inspirationer från arkitektlägenheter

Innertrappa modern -stalten-cantilever-trappa-glasgela% cc% 88nder-step-wood

En trappa integrerad i interiören gör att den verkar öppen, rymlig och översvämmad med ljus. Materialen som används väljs med stor omsorg, eftersom de inte längre bara ska ha hållbarhet, utan smälter in snyggt med den omgivande inredningen och till och med kompletterar den. Dessutom har en Invändig trappa modern designat och berikat bostadsutrymmet.

Moderna inre trappor av trä och glas – trappsteg av trä och bärande glassträngar

Innertrappa modern -stalten-cantilever-trappa-glasgela% cc% 88nder-woodstuffen-design

Beroende på val och matchning av inredningen, är inre trappor i princip gjorda av trä, stål, glas och betong. Dina egna idéer spelar en viktig roll i designen, men de arkitektoniska förhållandena beaktas framför allt.

Design inre trappor på ett modernt sätt – innovativ trappdesign

Innertrappa modern -stalten-cantilever-trappa-glasgela% cc% 88nder-wood-steps

När materialen väl valts ifrågasätts bearbetningen av ytorna, vilket spelar en särskilt viktig roll i inredningen. Den goda känslan och högkvalitativa material är avgörande för hållbarheten hos en intern trappa.

Inre trappa i scen i ett öppet levande koncept – modern villa AMT i Tel Aviv

interiör-trappa-modern-design-cantilever-trappa-trä-glas gela% cc% 88nder-licht

Beroende på materialval, naturligtvis planlösningen, kan den inre trappan helt förändra rummet. Smart tillverkad och stilfullt designad, det ser inte bara bra ut, utan ger också ljus i rummet och utstrålar värme.

Lägenhet i Paris med en modern inre trappa

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-ädel-design-trä-väggbeklädnad

En intern trappa öppnar rummet visuellt och släpper igenom ljuset. Således ser det ljust ut, därför mer positivt och större. Naturligtvis avskaffas sedan höjdgränsen mellan levnadsnivåerna, mellan insidan och utsidan.

Steg och väggbeklädnad av samma trämaterial

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-trä-design-räcke-stål

En innertrappa är utan tvekan ett förbindande element inte bara mellan de olika levnadsnivåerna, utan också när det gäller design. Det är en arkitektonisk komponent som uppfyller ett funktionellt syfte. Dessutom bör det först och främst vara extremt ihållande. Materialen som används för design och konstruktion av en intern trappa måste sedan tåla tunga belastningar och måste testas statiskt flera gånger.

Modern inre trappa – design av Robert J Erdman

interiör-trappor-modern-design-välvd-trappor-trä-glas gela% cc% 88nder-belysning

Samtidigt tar den inre trappan vanligtvis en central plats i huset och är ett viktigt element i inredningen. De högkvalitativa och mycket hållbara materialen presenteras på bästa möjliga sätt tack vare deras fina, eleganta utförande. Stål används mest för de bärande elementen och konstruktionen, men är polerad eller borstad och lämnas sällan grov, bara för iögonfallande ändamål.

Designa den inre trappan på ett modernt sätt

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-spiraltrappa-trä-belysning

Trä används ofta som beklädnad eller för trappstegen, men stöds alltid mer eller mindre av metall. Ur estetisk synvinkel, men också på grund av slitage och korrosion, är stödkonstruktionen, bultarna, fäst- och anslutningselementen täckta, klädda eller inbäddade.

Modern spiraltrappa bortsett från underifrån

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-spiraltrappa-design

Den centrala platsen i huset, som tas av en trappa, väcker ägarnas önskemål om futuristiska mönster. Modernt, snyggt eller klassiskt, varje trappa är en fastighets telefonkort.

Trappa i byggnad M designad av L’Atelier Ferret Architectures

innertrappa-modern-design-välvd-trappa-svart-vit-stuckatur

En ståltrappa som denna kan kombinera gammalt och nytt, klassiskt och modernt på ett imponerande sätt. En trappa utan räcke ser känslig och lätt ut. En annan specialfunktion kompletterar utseendet – stigarna saknas. En annan aspekt är färgschemat som delar ytorna, liksom förekomsten av ljus. Det lämnar också översta våningen för att användas som ett annat rum.

Trappdesign förbinder gammalt och nytt

innertrappa-modern-design-välvd trappa-trätrappa-svart-vit

En intern trappa riktar betraktarens uppmärksamhet och fokus direkt till lägenhetens eller husets extravaganta planlösning. Deras estetik formar också inredningen och påverkar den övergripande uppfattningen av atmosfären. Moderniserad och renoverad, men behåller sina typiska egenskaper, visar en trappa lägenhetens omisskännliga karaktär.

Enkel spiraltrappa tillverkad uteslutande av perforerad plåt

interiör-trappa-modern-design-modern-lägenhet-välvd-trappa-perforerad plåt

En enkel ståltrappa, tolkad på ett intressant sätt, reflekterat på ett imponerande sätt som ett blickfång i en stadsvilla. Från vardagsrummet öppnar det in i de privata områdena, naturligtvis finns en annan trappa tillgänglig. Denna spiraltrappa av perforerad plåt är framgångsrikt iscensatt i ett lätt översvämmat rum.

Accent i det moderna, rymliga rummet – intern trappa

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-spiraltrappa-perforerad stålplåt

I moderna bostadshus är utformningen av en intern trappa vanligtvis en utmaning för att föra arkitekturens estetik och den eleganta, moderna livskulturen samman. Innovativa mönster tolkar detta arkitektoniska element på ett nytt sätt och förutom det praktiska syftet får det redan en ny mening.

Modern innertrappa av perforerad plåt

interiör-trappa-modern-design-välvd-trappa-stål-perforerad plåt

Det perforerade arket med olika tätning av öppningarna skapar ett effektivt skuggspel och trappan i sig ser mer ut som en konstinstallation än en funktionell konstruktion. Inredningen och inredningen i hela lägenheten inkluderar den slående stålkonstruktionen med metalliska detaljer.

Invändig trappa iscensatt på ett modernt sätt i lägenheten – lägenhet i Paris designad av S + D Architects

interiör-trappa-modern-design-hopfällbar-trappa-flytande-stål-räcke

En duplexlägenhet med 140 kvadratmeter bostadsyta renoverades och en förbindelse mellan allrummet på nedre våningen och de två rummen på övervåningen skapades. Den inre trappan fungerar som en accent i modern arkitektur och är också känd som en cantilever trappa eller flytande trappa.

Designa den inre trappan på ett modernt sätt – organisering av trapphuset

interiör-trappa-modern-design-flytande-trappa-geometrisk-design-bu% cc% 88cherwand

En typisk egenskap hos en fribärande trappa är att steget tycks sväva fritt ut ur väggen. Trots den uttrycksfulla iscensättningen har denna typ av inre trappor också en strukturellt nödvändig stödstruktur. Stålsteg är faktiskt integrerade i väggen och omsluts sedan av de synliga träbanorna. Träet är sedan utformat i grått, som golvet.

Steg löper i hyllor – innertrappa modern designad av Studio SD

interiör-trappa-modern-design-trätrappa-flytande-lagringsutrymme-design

En fribärande trappa kan konstrueras på flera sätt när det gäller utsidan. Andra material än trä, som marmor, granit eller betong, är också lämpliga för stegen.

Modern villa på franska rivieran med modern inre trätrappa

interiör-trappa-modern-design-trä-spiraltrappa-väggbeklädnad-design

Denna spiraltrappa i en modern design av trä och med träbeklädnad av trappstången kännetecknas av sin skulpturala karaktär. En trappdesign med trästeg av massiv bok ångad presenterar sig i en elegant design.

Invändig trappa modern designad av traditionella byggmaterial – Duplexlägenhet i Paris – Saint-Germain des Prés

interiör-trappa-modern-design-spiraltrappa-trä-stål-kabel-belysning

Den inre trappan i en duplexlägenhet i Paris kan beskrivas som en enda trappa, även om dess konstruktion är mycket lekfull och invecklad. Stegen i ljust trä skapar en framgångsrik kontrast till den mörkt lackerade stilen och ramkonstruktionen.

Cantilever vikta trappor i modern parisisk duplex lägenhet

interiör-trappa-modern-design-stringer-trappa-neon grön bok vägg

I fallet med en trappa med stilar är den bärande strukturen inte inkorporerad i trappsträngarna, utan i själva trappstegen. Dessa förstärks så att de kan bära hela bördan. Med modern design tas räcket bort helt. Denna inre trappa är den perfekta lösningen för bristen på plats.

Palma Plaza i Austin, Texas, USA – studien under studien under trappan och gör den funktionell

interiör-trappa-modern-design-svart-vit-tegel vägg-lagringsutrymme

Denna trappdesign är mer funktionell än någonsin. Stegen möjliggör att det annars lilla utrymmet kan användas i höjdled och erbjuder även extra förvaringsutrymme under trappkonstruktionen. Det är en perfekt lösning för små rum som har tillräcklig takhöjd.

Barnrum i en lägenhet i Paris – förvaringsutrymme under trappan

interiör-trappa-modern-design-steg-lagringsutrymme-barnrum-liten lägenhet

Interna trappor optimerar interiören från alla synvinklar och sätter design accenter i den.