Tips för inbrottsskydd – vad man ska se upp för!

Tips för inbrottsskydd -terrass-dörr-fönster-säkra

Så att det inte finns någon otäck överraskning efter jobbet, bör du lägga stor vikt vid ditt inbrottsskydd. Om du inte är mycket kunnig om detta område, är den här artikeln för dig. Här kan du läsa vilka inbrottslarm som finns och vilka experter som finns vid din sida för råd och installation.

Tips för inbrottsskydd – Ett högt larmsystem skrämmer ut inkräktare

Tips för inbrottsskydd fönster-stöld-säkerhet-hus

Inbrottstjuvar föredrar hem som är dåligt säkrade. Om du kan komma in i huset snabbt utan att bli störd av ett larmsystem har du kommit ett stort steg närmare ditt mål. Det är därför du först bör lita på ett högt larmsystem.

Dessutom bör inbrottssäkra dörrar och fönster installeras. Inbrottstjuvar kommer oftast in i huset genom dessa punkter, eftersom det ofta bara finns konventionella rullkammar där. Dessa skjuts åt sidan av inbrottstjuvar och fönstret öppnas nästan ljudlöst.

Inbrottsskyddstips – Kullar bör bytas ut

Tips för inbrottsskydd fönster-fönsterbeslag-svamp-kammar-motstå-tryck-utanför-

Husägare bör bry sig om en Tänk på att byta ut kottarna och svampkottar. De hakar sig fast i ramen, så att säga, och erbjuder särskilt skydd. Men det finns andra säkerhetssystem för fönster och dörrar.

Beroende på hur fönster och dörrar är byggda bör husägare tänka på en säkerhetsanordning på stängningssidan eller gångjärnssidan. Säkerhetssystemen förlitar sig på minst två säkerhetspunkter, som till exempel är fästa vid fönstrets övre och nedre del. På så sätt skyddas fönstren mot motstånd från utsidan och inbrottstjuvar kommer att förtvivla över dem och ge upp efter några minuter.

Tips för inbrottsskydd – Fönster och dörrar ska alltid vara stängda

tips-inbrottssäkra-fönster-aldrig-lämna-luta-öppna

Det låter vardagligt, men ett lutande fönster och en öppen altandörr bör undvikas i ett annat rum. Bra inbrottstjuvar är väldigt tysta och behöver bara några sekunder för att ta med sig sin bärbara dator eller plånbok till exempel för att sedan försvinna genom trädgården.

Förresten ger ett säkerhetssystem för rullskydd inte tillräckligt skydd. Det förhindrar inbrottstjuvar från att trycka upp det, men husägare bör inte lita på det. Istället borde de också tänka på låssystem där.

Grannhjälp kan också ge skydd

Tips för inbrottsskydd under-semester-grannar-fråga-tomma-brevlådor

När du är på semester ska du antingen ha en granne lägre och stänga rullgardinerna varje dag eller styra dem med en timer. Detta ger dig intrycket av att ditt hus är bebodt. En tömd brevlåda har samma funktion.

Så det finns många säkerhetsåtgärder som en husägare kan vidta. Men ibland uppstår fel vid montering. Oerfarna människor bör därför lita på en expert. Till exempel kan en låssmed ge råd, men också ta över monteringen av en pansarbult. Det här är bra för att få hantverkare att ge upp.

En låssmed öppnar inte bara en dörr

tips-inbrottstjuv-skydd-fönster-tjuv-mask-inbrott

Om du bor i Berlin och letar efter en låssmed som kan ge dig råd om alla aspekter av inbrottsskydd, kan du ta en titt på denna webbplats: www.schlüsseldienst-berlin-24.de. Företaget kan naturligtvis ge dig tips om inbrottsskydd, men de kan naturligtvis också öppna dörren om du tappar nyckeln.

Ta inte några chanser och gör inbrottstjuvarnas arbete svårare från början. Lita på högkvalitativa säkerhetssystem och en kompetent partner. Detta kommer att spara dig en känsla av osäkerhet om ditt hus har brutits in. Du kommer inte ångra det.