Fatbastu i trädgården: användbara tips och information för din egen oas av välbefinnande!

För många av oss är trädgården en plats för avkoppling och vår egen oas av välbefinnande, där vi kan koppla av efter en hård dag på kontoret. En trädgård finns inte bara för plantering, den kan göra mycket mer. En gång känd som ren lyx blir utomhusbastur alltmer populära. Enligt en undersökning från German Sauna Association använder cirka 30 miljoner tyskar regelbundet offentliga bastur. Och det är inte konstigt – vi vet ju alla att att gå i bastu stärker vårt immunförsvar och har en positiv effekt på hälsan. Fler och fler bestämmer sig dock för att spara restiden och kostnaderna för det och investerar i sin egen trädgårdsbastu. Särskilt de kalla och jolleseglade vinterdagarna är mycket lättare att överleva om du har möjlighet att ta en bastu hela tiden. Funderar du också på att bygga en vacker fatbastu i din trädgård, men du vet inte vad du ska se upp med? För att göra ditt liv enklare har vi sammanfattat de viktigaste punkterna och användbara tips för dig!

Köp en fatbastu Bastu i trädgården Tips Bastutyper i jämförelse

Att gå till den offentliga bastun är ofta tidskrävande och dyrt och låt oss vara ärliga – särskilt på vintern vill vi spendera så mycket tid som möjligt hemma. Det finns knappast något bättre än att ladda batterierna i din egen trädgårdsträdgård och göra det något bra för vår hälsa att göra. Och det bästa? Även om du inte har mycket utrymme kan denna dröm fortfarande förverkligas. Särskilt snyggt, praktiskt och iögonfallande – fatbastur är trendiga och deras fördelar värderas av fler och fler människor. Om du också är intresserad av fatbastur och vill hitta rätt modell för din trädgård, så är det definitivt värt att ta en titt på Fatbastuöversikt från bloggen Silviaunddennisbauen.de att kasta.

Fatbastun i trädgården: vilka typer finns det och hur stora ska de vara?

Fatbastu i trädgården Tips Köp en bastu vad du ska se upp med

Tack vare sin praktiska form passar fatbastun i trädgården perfekt in i även det minsta hörnet. Men inte bara det – värmen används också mycket mer effektivt och bastun värms upp snabbare. Hur stor din bastu ska vara beror främst på dina ekonomiska resurser och det tillgängliga utrymmet. Man skiljer mellan en rund fatbastu, även känd som en fatbastu, och den ovala fatbastun. När du placerar den, se till att den kan nås snabbt även på vintern och att du har tillräckligt med plats för andra aktiviteter. Antalet personer som du kommer att dela bastun med spelar också en viktig roll i köpbeslutet. De flesta modeller rymmer 2 till 7 personer.

Rätt värmare garanterar den ultimata bastuupplevelsen

Bastufördelar för hälsan Köp en fatbastu i trädgården

Kaminen är hjärtat i varje bastu och du kan välja mellan en elektrisk värmare och en vedspis. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar, och vilken du väljer beror på din egen smak. Det råder ingen tvekan om att den klassiska vedspisen har en speciell charm och skapar en trevlig och romantisk atmosfär. Kom dock ihåg att kaminen regelbundet måste rengöras från askan och att du alltid ska ha tillräckligt med ved tillgängligt. Dessutom anses vedspisen vara en speciell öppen spis och i det här fallet behöver du tillstånd för din fatbastu i trädgården. Medan elvärmaren erbjuder enklare underhåll måste en högspänningsanslutning läggas i trädgården. Även om du är en skicklig hantverkare rekommenderar vi att du lämnar dessa uppgifter till en professionell elektriker.

Tänk på underlaget och valet av plats för din fatbastu i trädgården

Bygga en fatbastu i trädgården Tips Att köpa en bastu

Rätt läge och rätt grund är mycket viktigt så att din bastu i trädgården är säker och du kan njuta av den länge. Beslutet bör definitivt fattas med försiktighet, för när bastun väl är på plats kan den inte enkelt ändras. Ett frostsäkert fundament eller en betongplatta är extremt stabila och passar perfekt för detta. För placeringen är det bäst att välja ett välskyddat område som inte kan ses från gatan eller av dina grannar. Med växter som en sekretessskärm säkerställer du tillräcklig integritet och ger trädgårdsområdet en exotisk touch.

En fatbastu i trädgården kräver tillstånd?

Fatbastu i trädgården Tips Köp bastu

Om du behöver tillstånd för din fatbastu i trädgården beror på den delstat där du bor. Tillståndskravet i Bremen, Berlin, Thüringen, Sachsen, Saarland och Mecklenburg-Vorpommern beror på området och avståndet till grannfastigheten. Även om det i allmänhet krävs bygglov i övriga delstater, kan det ibland finnas vissa begränsningar eller särskilda bestämmelser. Det rekommenderas därför att kontrollera med din trädmyndighet.

Fatbastu i trädgården tips bastu typer jämförelse